№ 103
Честита Баба Марта! Ако ви се похапва нещо сладичко, но и здравословно опитайте моята сполучлива импровизация с брашно от рожков, което е изключително добър заместител на шоколада. Брашното от рожков съдържа три пъти повече калций от какаото и само половината от калориите му. Същото така е богато на витамин В1 и В6 и на фибри, което ще направи вашия десерт доста здравословен. Ако ви заинтерсовах, опитайте го!
Суров десерт с рожков
Продукти:
- 1/2 ч.ч. накиснати сурови слънчогледови семки
- 1/2 ч.ч. кокосово масло
- 1/2 ч.ч. кокосов чипс (или стърготини)
- 5 с.л. брашно от рожков
- 1/2 ч.ч. разтворено инстантно кафе
- 3-4 сушени сливи (пожелание)
Приготовление:
Сложете суровите слънчогледови семки в чаша и ги залейте с топла вода. Оставете ги да престоят така за 2 часа, след което ги изцедете от водата. В блендер изсипете накиснатите семки, кокосовото масло, кокосовия чипс, брашното от рожков и ако желаете 3-4 нарязани сушени сливи. Разтворете 1 ч.л. инстантно кафе и го прибавете към останалите съставки в блендера. Блендирайте до получаването на хомогенна смес. Получената консистенция изсипете върху хартия за печене, обвийте и притиснете, като се стараете да оформите правоъгълник. След това приберете във фризера за 30 минути или в хладилника за 1-2 часа да стегне. Преди сервиране нарежете в желаната от вас форма, като имате предвид, че сладкиша е ронлив.
Надявам се да ви хареса!
Консумирайте без угризения!
Няма коментари:
Публикуване на коментар