неделя, 1 март 2015 г.

Суров десерт с рожков

№ 103 


       Честита Баба Марта! Ако ви се похапва нещо сладичко, но и здравословно опитайте моята сполучлива импровизация с брашно от рожков, което е изключително добър заместител на шоколада. Брашното от рожков съдържа три пъти повече калций от какаото и само половината от калориите му. Същото така е богато на витамин В1 и В6 и на фибри, което ще направи вашия десерт доста здравословен. Ако ви заинтерсовах, опитайте го!

Суров десерт с рожков 


Продукти:
  • 1/2 ч.ч. накиснати сурови слънчогледови семки
  • 1/2 ч.ч. кокосово масло 
  • 1/2 ч.ч. кокосов чипс (или стърготини) 
  • 5 с.л. брашно от рожков 
  • 1/2 ч.ч. разтворено инстантно кафе 
  • 3-4 сушени сливи (пожелание) 
Приготовление: 
       Сложете суровите слънчогледови семки в чаша и ги залейте с топла вода. Оставете ги да престоят така за 2 часа, след което ги изцедете от водата. В блендер изсипете накиснатите семки, кокосовото масло, кокосовия чипс, брашното от рожков и ако желаете 3-4 нарязани сушени сливи. Разтворете 1 ч.л. инстантно кафе и го прибавете към останалите съставки в блендера. Блендирайте до получаването на хомогенна смес. Получената консистенция изсипете върху хартия за печене, обвийте и притиснете, като се стараете да оформите правоъгълник. След това приберете във фризера за 30 минути или в хладилника за 1-2 часа да стегне. Преди сервиране нарежете в желаната от вас форма, като имате предвид, че сладкиша е ронлив. 


Надявам се да ви хареса!
Консумирайте без угризения!

Няма коментари:

Публикуване на коментар