сряда, 25 март 2015 г.

Бисквити с рожков

№ 122 


       Не съм предполагала, че здравословните бисквити могат да бъдат тооооолкова вкусни! Тъй като при приготвянето на тази рецепта експериментирах, като преправих друга рецепта за бисквити с рожков, се получиха само 7 сладки, така че ви препоръчвам да удвоите дозата. Дано и на вас да ви харесат колкото на мен!

Бисквити с рожков 


Продукти:
  • 2 с.л. брашно рожков 
  • 2 с.л. сусамово семе 
  • 2 с.л. соево брашно 
  • 3/4 ч.ч. предварително накиснати за около 2 часа, измити и подсушени сурови слънчогледови семки 
  • 1 ч.л. канела
  • 1/3 ч.л. сода бикарбонат
  • 1/2 ч.л. ванилова есенция
  • 2 с.л. мед
  • 1 с.л. шарлан (слънчогледово олио) 
Приготовление: 
       В купа смесете брашното от рожков, сусамовото семе, соевото брашно, слънчогледовите семки, канелата и содата и разбъркайте хубаво. Към сухите съставки добавете меда, ваниловата есенция и олиото и разбъркайте до получаването на лепкава смес. Ако сместа е твърде гъста, добавете още малко олио или мед, а ако е твърде течна, още малко семки или брашно. Пригответе си тава, покрита с хартия за печене, и с намокрени ръце оформете топчета и ги сложете в тавата, като оставите известно разстояние между сладките. Печете за 10-12 минути на 170 градуса и след като извадите сладките ги оставете да изстинат преди да ги извадите от тавата. В противен случай има вероятност да се разпаднат. Просто ги изчакайте да стегнат, а след това им се насладете с чаша кафе, горещ шоколад или чай! 


Няма коментари:

Публикуване на коментар