неделя, 21 септември 2014 г.

Тиквеник с пюрирана тиква

№77


       Въпреки че вече съм споделяла рецепта за тиквеник в блога, реших да споделя и тази с Вас, защото е малко по-различна. Вместо сурова тиква се използва предварително сварена и пюрирана тиква. Надявам се крайният резултат да ви хареса.

Тиквеник с пюрирана тиква 


Продукти: 
  • около 1 кг сварена и пюрирана тиква
  • захар
  • олио
  • канела
  • ванилия
  • 1 пакет кори за баница

Приготовление:
      Първата стъпка е да обелите, почистите и сварите тиквата, а след това да я пюрирате. Овкусете пюрираната тиква със захар и ванилия по ваш вкус - пробвайте до желания резултат! След това вземете една кора, подмажете я с олио с помощта на четчица, отгоре сложете друга кора, отново подмажете с олио, сложете около 2-3 супени лъжици от тиквата, поръсете с канела, поръсете с още малко захар и навийте на фитил. Завийте на руло и сложете в предварително подмазана с олио тава. Продължете процедурата докато не свърши плънката. Печете на 220 градуса до зачервяване, като след първите 10 минути поръсете тиквеника с една супена лъжица кафява захар. След като извадите тиквеника от фурната, напръскайте го с вода и го завийте с кърпа. Оставете го да престои така за 15-20 минути. Сервирайте с орехи или поръсен с пудра захар. 


Вкусно, лесно, бързо- просто прекрасно! 


Надявам се да съм Ви съблазнила с тази рецепта! 

Няма коментари:

Публикуване на коментар