№17
Класическите рецепти винаги са изключително вкусни и обичани от всички. Дори и да са лесни за приготвяне, те впечатляват консуматорите и Ви представят в прекрасна светлина. Моят любим сладкиш е по рецепта, която майка ми сподели с мен, а пък тя я има от баба ми... Понякога традициите, предаващи се от поколение на поколение, са наистина хубаво нещо. Пробвайте и Вие този сладкиш и ще останете очаровани.
Агнеси
Продукти:
- 200 гр масло
- 1 ч.ч. пудра захар
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. счукани орехи *
- 50 гр настърган шоколад
- 4 белтъка
За глазурата:
- 4 жълтъка
- 1 ч.ч. и половина пудра захар
- 1 ванилия
Приготовление:
Белтъците се отделят от жълтъците. Маслото, пудрата захар, брашното, орехите и шоколада се добавят към белтъците и се разбърква добре.Сместа се изсипва в намаслена или покрита с хартия за печене тавичка и се пече във фурна, загряна на 180 градуса, докато почервенее по краищата. ** Докато печете блата пригответе глазурата като просто добавите ванилията и пудрата захар към жълтъците. След като блатът е готов, оставете да изстине напълно. Накрая изсипете глазурата върху студения блат и оставете за една нощ в хладилника, за да стегне глазурата. Реже се на правоъгълни парчета, като клавиши на пиано, по следния начин:
* Ако не обичате орехи просто не ги добавяйте или регулирайте количеството им в блата спрямо Вашия вкус.
**Не препичайте прекалено много, защото сладкишът ще стане твърд.
Знам, че ти го казах и на живо, но този сладкиш изглежда превъзходно...нямам думи направо ;х БРАВО, Даянче!
ОтговорИзтриванеМного ти благодаря ^^
ОтговорИзтриванеЖалко, че не го пробва, за да ми кажеш как е и на вкус :Р
Не се съмнявам в теб и готварските ти умения, но другият път ще трябва да пробвам ;)
ОтговорИзтриванеНай-любимия ми сладкиш е Агнеси...нещо което се топи устата.
ОтговорИзтриване