№ 45
От доста време си бях харесала този невероятен сладкиш, приготвен първо от Ирина, а след това превзел и множество други кулинарни блогове. Не съм се и съмнявала, че вкусът ще е невероятен, защото комбинацията между шоколад и крема сирене ми е повече от любима, а свежестта на плодовете го превръща в превъзходен пролетен десерт, който да поднесете на приятелите си. Пробвайте го, за да се уверите сами ;)
Чийзкейк брауни с пресни ягоди
Продукти:
За брауни слоя:
- 125 гр. масло
- 125 гр. черен шоколад
- 170 гр. захар
- 2 яйца
- 1/2 ч.л. ванилова есенция
- щипка сол
- 80 гр. брашно
- 20 гр. какао
За чийзкейк слоя:
- 250 гр. крема сирене
- 70 гр. захар
- 1 яйце
- 1 с.л. брашно
- кората на половин портокал
мед (за подмазване на ягодите)
Приготовление:
На водна баня разтопете шоколада и маслото и след това отстранете от котлона. Към тях прибавете захарта и ваниловата есенция и разбъркайте. Започнете добавянето на яйцата едно по едно като разбърквате след всяко. Накрая добавете пресятото брашно, какао и щипка сол. Разбъркайте добре докато получите еднородна смес. След това излейте сместа в тавичка, покрита с хартия за печене и подмазана с масло. Следва чийзкейк слоят. В купа разбийте на гладък крем крема сиренето,брашното, яйцето и захарта и накрая добавете кората от портокал за свежест. След като кремът е готов, изсипете го върху брауни слоя и с лъжица правете въртеливи движения докато получите добре познатия ефект на мраморния кекс. Накрая измийте ягодите и ги нарежете на не много дребни резани. Разпределете ги равномерно върху сладкиша и сложете да се пече на 180 градуса за около 30- 35 минути. Не препичайте прекалено, за да е сочен сладкишът. Добър апетит!
Леле, прияжда ми се само като гледам снимките! Браво, Даянче! :)
ОтговорИзтриване