№44
Много обичам какаови сладки, но ми се искаше да направя нещо по-различно и нестандартно. С интересната форма на тези претцел сладки успях да го постигна, а и вкусът си заслужаваше. Ако искате нещо непретенциозно, но ефектно, тази рецепта е за вас.
Какаови претцел сладки
Продукти:
- 30 гр. какао
- 5 с.л. гореща вода
- 115 гр. масло
- 120 гр. захар
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 1 голямо яйце
- щипка сол
- 250 гр. брашно
- 1 жълтък за намазване + кафява захар за поръсване
Приготовление:
Какаото се разтваря в горещата вода и се разбърква до получаване на гъста какаова паста. В друга купа се разбиват първо маслото със захарта, а след това се добавят яйцето, какаовата паста и есенцията и пак се разбърква. Накрая се добавя брашното, разбърква се и се омесва меко тесто. Завива се във фолио и се оставя в хладилника за около 30 минути. След това се оформят претцелите. Разделете тестото на топчета с горе-долу еднаква големина и разточете на дълги фитили. След това завийте в краищата, така че да получите оригиналната форма на претцелите. Сладките се поставят в тава, покрита с хартия за печене, намазват се с разбит жълтък и се поръсват с кафява захар. Пекат се за около 20-25 минути на 170 градуса.
УНИКАЛНИ!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ОтговорИзтриване