№15
Случвало ли Ви се е да се събудите в лошо настроение и то без причина? Мразя такива дни, в които нямам желание за нищо, но реших, че нещо сладко ще ми помогне да си оправя настроението. Така и стана. След като се развихрих в кухнята и сътворих тези доста спулочливи сладки, усмивката беше отново на лицето ми. А след като изядох цяла тава от тях резултатът беше дори още по-добър :). Дано тези сладки оправят и Вашето настроение!
Шоколадови сърца с бял шоколад и сладко от вишни
Продукти:
- 180гр брашно
- 125 гр бяла захар
- 25 гр кафява захар
- 120 гр масло
- 30 гр какао
- 1 яйце
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 с.л. есенция от ром
- 1с.л. ванилова есенция
- 1 щипка канела
- 1 щипка сол
За глазурите:
- 50 гр бял шоколад
- 1с.л. сладко от вишни (отцедено от плодовете)
- 1с.л. пудра захар
В купа пресейте брашното, какаото, бакпулвера, солта и канелата и оставете настрана. В друга купа разбъркайте мекото масло с двата вида захар докато се получи пухкав крем. Добавете яйцето и есенциите от ром и ванилия и отново разбъркайте. Започнете на части да добавяте пресятите продукти към масления крем докато получите тесто. Завийте го с фолио и го оставете в хладилника за около 30 минути, за да стегне и да бъде по-лесна работата с него. След като се охлади на набрашнен плот разточете тестото, но не много тънко, бисквитите трябва да са дебели, за да са сочни. Отрежете с формичка сърцата и ги подредете в тавичка, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загряна на 180 градуса фурна за около 8-10 минути. Не ги препичайте, за да не станат много твърди в последствие. Трябва да са мекички, когато ги извадите от фурната, и в последствие ще стегнат. Докато се пекат бисквитите, пригответе двете глазури. Разтопете белия шоколад на водна баня или за 40 секунди в микровълновата. В друга купичка изсипете сладкото и пудрата захар и разбъркайте. Когато бисквитите изстинат ги икрасете с глазурите. Използвайте въображението си!
Bqha mnogo vkusni! <33333
ОтговорИзтриванезащо вече не качваш рецепти?
ОтговорИзтриванеБях на почивка и нямаше как, но се надявам тези дни отново да споделя някоя нова рецепта :)
ОтговорИзтриване