№ 97
Това е поредната рецепта за ябълков сладкиш, която ви предлагам, но наистина си заслужава и е по-различана, както на вкус, така и на визия. Доста елегантен, сочен и лек сладкиш, комбиниращ се превъзходно с чаша капучино или кафе. Опитайте го, защото е много лесен за приготвяне.
Ябълков сладкиш
Продукти:
(рецептата е адаптирана от блога Хляб и сол )
- 1ч.ч. брашно
- 1/2ч.ч. захар
- 100мл. прясно мляко
- 3 яйца
- 2 с.л. олио
- 1 бакпулвер
- 1 ванилия
- 3-4 ябълки
- няколко капки ромова есенция
- пудра захар и канаела за поръсване
Приготовление:
Разбийте яйцата със захарта и олиото и добавете ванилията и ромовата есенция. Пресейте брашното, добавете бакпулвера и разбъркайте. Започнете добавянето на брашното и прясното мляко към яйчената смес, като ги редувате. Бъркайте до получаването на хомогенна смес. Обелете, почистете и нарежете ябълките на тънки филийки. Добавете ги към сместа и разбъркайте с дървена лъжица. Изсипете в тавичка, покрита с хартия за печене и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути. След изпичането оставете сладкиша да се охлади и накрая поръсете с пудра захар и канела.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар