№ 153
Обожавам сполучливите имповизации! Тези бисквитки са точно такава. Сигурна съм, че и на вас ще ви харесат. Пробвайте ги!
Меденки с рожков
Продукти:
- 1/2 ч.ч. брашно от спелта
- 1/2 ч.ч. ръжено брашно
- 3 с.л. брашно от рожков
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. джинджифил
- 1/2 ч.ч. кафява захар
- 1 яйце
- 1 с.л. мед
- 2 с.л. кокосово масло
Приготовление:
В голяма купа смесете всички сухи съставки- брашното от спелта, ръженото брашно, брашното от рожков, бакпулвера, солта, канелата и джинджифила. Разбъркайте добре. В друга купа разбийте яйцето със захарта. Към тях добавете кокосовото масло, предварително разтопено на водна баня, и меда. Прибавете течната смес към сухата и разбъркайте до получаването на меко тесто. От тестото оформете сладки и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Печете на 180 градуса до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар