№ 155
Ако обичате тестените изделия, непременно си направете тези кифлички. Получават се много вкусни и засищащи, а и начинът на прегъване на тестото е доста интересен и лесно ще впечатлите хората, на които ги поднесете. Опитайте :) !
Лодки с колбас и кашкавал
Продукти:
За тестото:
- 250 мл прясно мляко
- 1 пакетче мая
- 1 с.л. захар
- 1 яйце + 1 белтък
- 100 мл олио
- 500 гр. брашно
- 1 ч.л. сол
За плънката:
- 1/2 варен салам камчия
- 150 гр. кашкавал
За подмазване:
- 1 жълтък
- 3 с.л. прясно мляко
Приготовление:
Затоплете прясното мляко в микровълновата за 1 минута. Към него прибавете маята и захарта и оставете настрана, докато маята се активира. През това време разбийте яйцата, като не забравите да отделите единия жълтък за подмазване. Към яйцата добавете и олиото и отново разбъркайте. В голяма купа изсипете брашното, прибавете солта и разбъркайте. Направете кладенче и в него изсипете яйчената смес и шупналата мая. Започнете да разбърквате до пълното поемане на брашното. Прехвърлете тестото на набрашнен плот и доомесете. След това поставете тестото в купа, покрийте с фолио и поставете във фурната, предварително загряна на 50-60 градуса. По този начин тестото ще втаса много по-бързо (за около 30 минути). Докато чакате тестото да втаса си подгответе две тави, покрити с хартия за печене. Освен това си нарежете салама на кубчета и рендосайте кашкавала. Пригответе и сместа за подмазване, като разбиете жълтъка с прясното мляко. Когато тестото втаса, премесете го отново на намазан с олио плот, а след това го разделете на 16 равни части. Разточете всяка част на правоъгълник и направете по два разреза ето така:
Плънката се поставя в средата, между двата разреза. След това дясната част се прегъва, така че разрезът да застане върху плънката, а краят се промушва през другата дупка.Двата края се прегъват под кифличката. По-подробно описание може да видите тук.
Готовите лодки наредете в тава, покрита с хартия за печене, и подмажете с жълтъка. Печете на 180 градуса до готовност и сервирайте, докато са още топли.
Добър апетит!
Predizvikatelni i vkusni.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване