№30
Тиквата има широко кулинарно приложение и е много полезна. Тя е богата на калий, фосфор, магнезий, желязо, мед и разбира се витамин С. Поради ниската си калоричност и ниското съдържание на мазнини тиквата се превръща и в диетичен продукт, подходящ за менюто на всекиго. Тъй като зимата дойде и топлите супи са все повече предпочитани, днес ще споделя една много лесна и приятна рецепта за крем супа от тиква.
Крем супа от картофи и тиква
Продукти:
- 500 гр изчистена тиква
- 3-4 картофа
- 30 гр масло
- 200 мл прясно мляко
- сол
- черен пипер
- целина
- чубрица
- пожелание: сирене за сервиране
Приготовление:
Обелете и нарежете тиквата и картофите на едри кубчета с приблизително еднаква големина. В тенджера с подсолена вода сварете зеленчуците и когато са готови отцедете бульона в купа. Пасирайте сварените зеленчуци като добавите малко от бульона. След това добавете подправките на вкус, маслото и прясното мляко. Пасирайте отново и според вашите лични предпочитания добавете още от бульона докато не получите желаната от вас гъстота. При сервиране, поднесете с малко натрошено сирене или пък с крутони .
Вкусно и полезно :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар