№ 43
Домашни ябълки, донесени от тати, рецепта, предоставена от мама, и изпълнението от мен. Резултатът е много вкусен сладкиш, който да си похапвате през целия уикенд. Тази рецепта е от любимите лесни рецепти, които, заради вкусовите си качества и простите съставки, се превръщат в обичайна част от всекидневното ни меню. Е, разбира се, не трябва да се прекалява, но пък представете си какъв щеше да е животът ни, ако само се ограничаваме. Моят съвет е- отдайте се на удоволствието и оставете мисленето за после :)!
Домашният ябълков сладкиш на мама
Продукти:
- 1 ч.ч. захар
- 2 яйца
- 100 гр разтопено масло
- 2 1/2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. прясно мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ванилия
- 6-7 обелени и настъргани жълти ябълки
- половин пакетче канела
- 6 с.л. захар
Приготовления:
Започнете с приготвянето на сместа за блата. В купа разбийте яйцата със захарта и разтопеното масло. След това добавете пресятото брашно, ванилията и бакпулвера и разбъркайте добре. Накрая добавете прясното мляко и отново разбъркайте. Оставете на страна. След като обелите ябълките ги нарендете в голяма купа. Към тях добавете канелата и шестте супени лъжици захар. Разбъркайте и опитайте сместа, ако според вас не е достатъчно сладка или пък мислите, че се нуждае от още канела, добавете по ваш вкус. След това покрийте тавата, в която ще печете сладкиша, с хартия за печене и изсипете половината смес за блата. Разстелете добре, така че да покрие дъното. Върху вече разстелената смес изсипете ябълките и подравнете. Накрая изсипете другата половина от сместа за блата и разстелете равномерно. Отгоре поръсете с малко захар и канела. Печете на 180 градуса за 30 -40 минути или докато се зачерви сладкишът и като го боднете с дървена клечка не остава смес по нея.
Изглежда божествено! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря! <3
Изтриване