№ 62
Всички обичат палачинки, но повечето хора ги възприемат само като добър вариант за закуска или пък десерт. С подходящата плънка обаче палачинките лесно могат да се превърнат дори в основно ястие. Надявам се, че предложението ми ще ви хареса и не се колебайте да експериментирате с плънката като добавите любимите си зеленчуци.
Солени палачинки с пиле и зеленчуци
Продукти:
- 4 яйца
- щипка сол
- щипка захар
- 1 1/2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 100 мл бира
- 600 гр пилешко месо
- 1/4 зелка
- 1 морков
- 1 домат
- 1 краставица
- 50 гр кашкавал
- олио
- оцет
- сол
- черен пипер
- масло
- Унисос
Приготовление:
Яйцата се разбиват с щипка сол и захар. Към тях се добавя пресятото брашно и се разбърква енергично. Изсипват се бирата и прясното мляко и отново се разбърква до получаването на гладка, хомогенна смес. След това палачинките се изпичат от двете страни в загрят тиган, подмазан с масло. Пилешкото месо се измива и се сварява в подсолена вода. След това се нарязва на хапки, овкусява се със сол, черен пипер и Унисос и в тиган с малко разтопено масло се запържва до златисто. Зелето и морковите се настъргват и се овкусяват със сол, олио и оцет на вкус, а краставицата и домата се нарязват на кубчета. След това една по една палачинките се подмазват с майонеза и се слага малко пилешко месо, малко зелева салата и домати и краставици. Завиват се и се нареждат в тавичка, подмазана с малко масло. Отгоре се настъргва кашкавал и се запичат във фурната за 10-15 минути на 200 градуса.
Да ви е вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар