№ 65
Лято, плаж, море, безсънни нощи, закуска за обяд... Предполагам, че ви звучи познато. Та, кой има време за прекарване в кухнята по това време на годината? Затова и летните ястия са много по-бързи и лесни за приготвяне. Днешното ми предложение за вечеря е точно такова, но за сметка на това е доста вкусно.
Спагети с бял сос, пилешко и вино
Продукти:
- спагети
- 500 гр пилешки гърди
- 1 малка глава лук
- 2 скилидки чесън
- 50 гр масло
- 1 ч.ч. бяло вино
- 1 1/2 ч.ч. готварска сметана
- сол, черен пипер, босилек
- кашкавал или пармезан
Приготовление:
Сложете тенджера с подсолена вода на котлона и изчакайте да заври. През това време нарежете месото на хапки, а лука и чесъна на ситно. Овкусете месото със сол и черен пипер на вкус. Когато водата заври изсипете спагетите и варете спрямо инструкциите на опаковката. Едновременно с това, в нагорещен тиган с незалепващо покритие сложете маслото и пилешкото месо. Запържете докато месото смени цвета си и добавете лука и чесъна. Запържете за още 2-3 минути докато лука омекне и добавете виното. Оставете на котлона докато половината от течността се изпари. След това добавете сметаната, солта, черния пипер и босилека. Разбъркайте и оставете на котлона за няколко минути докато соса се посгъсти. След това отстранете от котлона. Когато спагетите се сварят, отцедете ги и ги сложете в тигана със соса. Разбъркайте добре и сервирайте като поръсите спагетите с настърган кашкавал. Готово!
Няма коментари:
Публикуване на коментар