№ 74
Тази рецепта няма нужда от представяне. Това са чисто и просто любимите на всеки банички със сирене. Обичаме ги, искаме ги, вкусни са... Просто си ги пригответе, защото никак не е трудно!
Мини банички със сирене
Продукти:
* Рецептата е адаптирана от блога на Йоли*
За тестото:
- 350 гр. брашно
- 1 ч.л. сол
- 200 мл вода
- 1 с.л. оцет
- 4 с.л. олио
- 100 гр меко масло
За плънката:
- 1 яйце
- 200 гр. сирене
За поръсване:
- сусам
- ким
- 1 яйце за подмазване
В голяма купа пресейте брашното със солта. Направете кладенче и изсипете в него водата, оцета и олиото. Постепенно омесете меко тесто като ако има нужда добавете още брашно. Ударете тестото в плота поне 50 пъти и го оставете да почива за 10-15 минути.
Следващата стъпка е да разточите тестото на голям правоъгълник и да го намажете обилно с част от маслото. Уверете се, че плотът ви е обилно поръсен с брашно, за да може лесно да отделите разточеното тесто в последствие. След като намажете разточеното тесто го сгънете на две. Намажете отново с част от маслото и повторно прегънете и така докато получите малък правоъгълник. Увийте тестото в безцветно фолио и го приберете във фризера за 30 минути, за да се изстуди добре и да може по-лесно да работите с него. През това време направете плънката като просто смесите яйцето с натрошеното сирене. След като тестото се е изстудило, разточете го на голям правоъгълник и го разрежете на по-малки квадрати.
Ако искате вашите банички да са перфектни отрежете краищата на разточеното тесто, ако ли не просто ги оставете така и ще получите баничка в различна форма. Ако ви е останало още масло, подмажете отделните квадрати и след това сложете по една-две чаени лъжици от плънката. Прегънете на две и сложете в тава, покрита с хартия за печене. След това с помощта на вилица притиснете краищата на баничките, за да не изтече плънката по време на печене. Накрая подмажете с разбито яйце, поръсете със сусам и ким и печете на 200 градуса докато баничките ви придобият приятен загар.
Мммм, вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар