четвъртък, 23 октомври 2014 г.

Мъфини с тиква и Нутела

№ 82


       Тиква, канела, джинджифил, орехи и.... НУТЕЛА !!! Не знам за Вас, но на мен ми звучи прекрасно, а ако знаете колко невероятно ухаят тези мъфини не мисля, че ще пропуснете рецептата туко-така. Какво да Ви кажа, есента дойде и съм вдъхновена от цветовете, храната, аромата,природата и уюта. Вдъхновете се и Вие!

Мъфини с тиква и Нутела  


Продукти: 
(рецептата е адаптирана от Your Cup of Cake
  • 2 ч.ч. брашно 
  • 1 ч.л. сода 
  • 1 1/2 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. сол 
  • 2 ч.л. канела 
  • 1 ч.л. индийско орехче
  • 1/2 ч.л. джинджифил 
  • 2/3 ч.ч. олио 
  • 2 яйца
  • 1/3 ч.ч. прясно мляко 
  • 1 ч.ч. пюре от тиква 
  • Нутела
  • орехи
Приготовление: 
       Смесете всички сухи съставки (брашното, содата, захарта, солта, канелата, индийското орехче и джинджифила) и ги разбъркайте. В друга купа смесете олиото, яйцата и прясното мляко. Добавете мокрите съставки към сухите и разбъркайте докато получите хомогенна смес. Накрая добавете пюрето от тиква и отново разбъркайте. Подгответе си форма за мъфини и ги напълнете на 2/3 от обема им. След това добавете по една чаена лъжичка Нутела. С помощта на дървена клечка разбъркайте и сложете по половин орех в средата на всеки мъфин. Печете на 200 градуса за 15-20 минути или докато дървена клечка излиза от мъфина суха. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар