№ 88
Ако обичате тестени изделия, не се замисляйте, а направо се захващайте с лесната и много вкусна рецепта за соленки, на която аз попаднах в в нов за мен блог "Горещо с Лили". Много приятна рецепта наистина и Ви гарантирам, че няма да съжалявате.
Соленки с кашкавал, сирене и подправки
Продукти:
За тестото:
- 3 яйца
- 1 кофичка кис.мляко
- 1 ч.л. сода бикарбонат
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. бакпулвер
- 200 гр. разтопено краве масло
- 300 гр. натрошено сирене
- брашно- колкото поеме за средно меко тесто
За плънката:
- 2 яйца
- настърган кашкавал
- подправки: чубрица, босилек, сусам, шарена сол .... ( по Ваш вкус)
Приготовление:
Започнете с тестото като разбиете трите яйца със солта към тях добавете киселото мляко, към което предварително сте добавили содата бикарбонат, за да шупне. Разтопете маслото и го добавете. След това добавете и натрошеното сирене и разбъркайте. Следват брашното и бакпулвера. Добавяйте брашно докато не получите меко и не много лепкаво тесто. След като тестото е готово го разделете на две части и го разточете. Отгоре намажете с разбити яйца, поръсете с кашкавал и подправки. Накрая нарежете в каквато искате форма- квадратчета, лентички, правоъгълници, труъгълници... Може да оформите соленките и във формата на розички или както намерите за добре. Същото се повтаря и с втората част от тестото. Соленките се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, и се пекат на 180-190 градуса до златисто. Най-вкусни са още като са топли в чаша кисело мляко или пък айрян.
Няма коментари:
Публикуване на коментар