№ 144
Днес ви предлагам още една рецепта за сладки. Ако обичате фъстъчено масло непременно ги опитайте! Добър апетит!
Фъстъчени курабийки
Продукти:
(рецептата е адаптирана от Good Natured Food)
- 5 с.л. фъстъчено масло
- 3/4 ч.ч. нерефеинирана тръстикова захар
- 1/4 ч.ч. шарлан
- 1 ч.ч. пълнозърнесто брашно
- 2 с.л. ленено брашно + 6 с.л. вода
- 1 ванилия
Приготовление:
Разтворете лененото брашно във водата и оставете настрана. В купа разбийте фъстъченото масло със захарта. Прибавете шарлана, ванилията и разтвореното ленено брашно и разбъркайте до получаване не хомогенна смес. След това започнете добавянето на брашното, като разбърквате периодично. От полученото тесто с намокрени ръце оформете топчета, притиснете ги между дланите си и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Печете за около 20 минути в предварително загряна на 180 градуса фурна. Преди да ги извадите от тавата ги оставете за 5 минути да изстинат и да се стегнат.
Няма коментари:
Публикуване на коментар