№ 145
Днес ви предлагам една по-здравословна вариация на любимата на всички закуска- палачинки! Получават се подобни на американските палачинки - по-дебели и мекички. Въпреки, че са с пълнозърнесто брашно ви гарантирам, че много ще ви харесат и дори няма да забележите разликата.
Пълнозърнести палачинки с пюре от тиква
Продукти:
(рецептата е адаптирана от Good Natured Food)
- 3 яйца
- 4 с.л. кафява захар
- 1/4 ч.ч. вода
- 3/4 ч.ч. соево мляко
- 1 ч.ч. пюре от предварително сварена и пасирана тиква
- 1 ч.ч. брашно от лимец
- 1 ч.ч. ръжено брашно
- 1 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сода
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. джинджифил
- 1/2 ч.л. индийско орехче
Приготовление:
Разбийте яйцата със захарта. След това добавете водата и отново разбийте. Към яйчената смес добавете и соевото мляко и пюрето от тиква и бъркайте до получаването на хомогенна смес.
В отделна купа смесете всички сухи съставки- двата вида брашно, бакпулвера, содата, канелата, джинджифила и индийското орехче. Разбъркайте добре и започнете добавянето на сухите съставки към течните на няколко части. Бъркайте след всяко добавяне. Накрая трябва да получите хомогенна смес, която е по-гъста от обикновената смес за палачинки.
Последната стъпка е изпичането на палачинките. Затоплете добре тиган за палачинки и без да добавяте каквато и да била мазнина просто сложете малко по-малко от един черпак от сместа и разстелете палачинка с желаният от вас диаметър. Печете около минута от всяка страна. Накрая сервирайте с мед, шоколад, пресни плодове и ядки.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар