№ 166
Ако искате да започнете деня си със здравословна и засищаща закуска овесената каша е един добър избор. Може да я приготвите по много различни начини, така че никога да не ви омръзне. Днес ви предлагам рецепта за овесена каша с банани, кокосови стърготини, какаови зърна, мед, канела и мака на прах.
Овесена каша
Продукти:
- 3/4 ч.ч. фини овесени ядки
- 3/4 ч.ч. соево мляко
- 3/4 ч.ч. вода
- 1 ч.л. канела
- 1/2 ч.л. мака на прах
- 1 с.л. кокосови стърготини
- 1 малък банан
- 2 какаови зърна
- 1 с.л. мед
Приготовление:
Изсипете овесените ядки, соевото мляко и водата в малка тенджера и ги сложете на котлона на силен огън. Започнете да бъркате с дървена лъжица, а когато заври намалете котлона на средна температура. Бъркайте непрекъснато, за да не загори. Ще забележите, че сместа започва да се сгъстява. Бъркайте около 7 минути, докато получите каша с консистенцията на пюре. След това отстранете от котлона.
Към още топлата каша прибавете канелата и маката на прах и разбъркайте. След това прехвърлете кашата в купичка. Отгоре наредете нарязан на шайби банан и поръсете с кокосовите стърготини и обелените и счукани какаови зърна. Накрая завършете с една супена лъжица мед.
С пожелание за усмихнат и слънчев ден!
Няма коментари:
Публикуване на коментар