№ 174
Прости, изящни и неустоими. Перфектните бисквити в комбинация със следобедното ви кафе. Какво по-хубаво от домашно изпечени сладки? Опитайте и няма да съжалявате.
Френски сладки / Sablé Cookies
Продукти:
За тестото:
- 320 гр масло
- 160 гр пудра захар
- 60 гр белтък
- 1 пръчка ванилия
- 500 гр брашно
За украса:
- филирани бадеми
- сладко от кайсии
- пудра захар
Приготовление:
Нарежете маслото на дребни кубчета. Пресейте брашното и след това прибавете нарязаното масло. Втрийте го в брашното докато получите консистенция, подобна на мокър пясък. В друга купа разбийте белтъците на сняг като постепенно прибавите захарта и вътрешността на ваниловата пръчка. Внимателно прибавете белтъците към брашното и маслото и омесете тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го оставете в хладилника за поне 1 час. След като тестото се охлади, разточете го върху набрашнен плот. Работете бързо, защото ако тестото се стопли е много трудно за работа. Изрежете сладките и ги поставете в тава, покрита с хартия за печене. Върнете ги в хладилника за още 15 минути.
След като ги извадите направете дупка с палеца си в средата на половината от бисквитите и ги напълнете с кайсиево сладко с помощта на малка лъжичка. Другите поръсете с филирани бадеми.
Печете в предварително загряна на 200 градуса фурна до готовност. Извадете от фурната и ги поставете върху скара да се охладят.
Поръсете с пудра захар преди да сервирате и се насладете на домашно изпечените си сладки!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар