№ 157
Днес ви предлагам една класическа рецепта, която вероятно бабите ви са приготвяли. Доста е сполучлива и атрактивна, така че си заслужава да я пробвате. Дано ви хареса!
Жълъдчета
Продукти:
- 125 гр меко масло
- 100 гр пудра захар
- 2 жълтъка
- 1 с.л. ванилова есенция
- 250 гр. брашно
- 150 гр. шипков мармалад
- 75 гр. шоколад
- смлени орехи
Приготовление:
Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем. Добавете жълтъците един по един, като разбърквате след всеки. След това прибавете ваниловата есенция и отново разбъркайте. Постепенно прибавете и брашното до получаването на твърдо тесто. Пригответе си тава, покрита с хартия за печене и започнете оформянето на сладките.
С помощта на малка чаена лъжичка се оформят леко заоблени сладки, които се поставят в тавата с равната страна надолу. Пекат се в предварително загряна на 180 градуса фурна до зачервяване по краищата. Докато са още топли, сладките се залепят две по две с шипков мармалад. След това се потапят в разтопен шоколад и се овалват в счукани орехи. Оставят се, докато шоколадът стегне и са готови за консумация!
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар