№ 159
Лято е! Експериментирайте със сезонните плодове и зеленчуци докато можете. Днес ви предлагам сладкиш с праскови- много семпъл, но и също толкова вкусен!
Сладкиш с праскови
Продукти:
- 200г брашно
- 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 120г меко масло
- 175г захар
- 2 яйца
- 150мл прясно мляко
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 5- 6 праскови + 2 с.л. захар
- пудра захар
Приготовление:
В купа пресейте брашното със солта и бакпулвера и разбъркайте. В друга купа разбийте мекото масло и захарта до получаване на пухкав крем. Прибавете яйцата едно по едно, като разбивате след всяко. След това добавете ваниловата есенция и отново разбъркайте. Следват брашното и прясното мляко. Добавете 1/3 от брашното, разбъркайте, добавете половината мляко, разбъркайте и редувайте така докато не свършат.
Измийте, разполовете и обезкостете прасковите. Покрийте формата за кекс с хартия за печене или просто подмажете добре с масло. След това излейте сместа във формата, наредете прасковите, поръсете ги със захар и печете на 180 градуса до златисто. Преди да сервирате, поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар