№ 79
Поредният сладкиш, подходящ за всеки повод и особено желан през студените есенни и зимни дни. Не се страхувайте да използвате съставки, които не сте опитвали като сиренето Рикота например, защото Ви гарантирам, че ще Ви хареса. Все пак рецептата е адаптирана от Cooks and Bakes ;) !
Какаов кекс с Рикота
Продукти:
- 190 гр. меко масло
- 220 гр. захар
- 2 яйца
- 1 ч.л. ванилова есенция
- 120 гр. брашно
- 50 гр. какао
- 1 щипка сол
- 250 гр. Рикота
- кората на 1 лимон
- 50 гр. захар
- 1 яйце
Приготовления:
В голяма купа с помощта на миксер разбийте мекото масло със захарта и ваниловата есенция на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно като разбивате след всяко докато бъде поето напълно от сместа. В отделна купа пресейте брашното, какаото и солта и разбъркайте. Прибавете сухите съставки към маслото и разбъркайте с помощта на шпатула или дървена лъжица. След като получите еднородна смес оставете тестото настрана. В друга купа разбийте Рикотата заедно със захарта, яйцето и кората на лимона. Във форма за кекс, покрита с хартия за печене, изсипете половината от какаовото тесто, след това сместа с Рикотата и втората част на какаовата смес. Заравнете и печете на 180 градуса за 40-50 минути. Изчакайте да изстине напълно, нарежете и се насладете.
Даяна, станал е вълшебен. Много добре изглежда, просто красота. Радвам се, че ти е харесал ;) Важното е, че се прави лесно и става много бързо. Успешна и прекрасна седмица за теб!
ОтговорИзтриване