№ 80
Всички домакини обичат аламинутите, защото са атрактивни, много лесни за приготвяне и засищат изгладнелите гости, докато основното се допича във фурната. Този аламинут е толкова непритенциозен и лесен, че можете да си го приготвите и без повод, а с помощта на няколко филийки хляб лесно може да се превърне и в импровизиран обяд или вечеря.
Запечено сирене с орехи и билки
Продукти:
- 200 гр. сирене
- 2 с.л. олио
- 1/2 ч.л. босилек
- 1/2 ч.л. целина
- 1/2 ч.л. джоджен
- 1/2 ч.л. чубрица
- орехи
- чери домати
- маслини
Приготовление:
Отрежете две плочки сирене с дебелина около 2 см. В чашка смесете олиото с всички подправки и разбъркайте. Подмажете сиренето от едната страна с помощта на четчица. Сложете в подходящ съд (по възможност керамичен), подмажете от другата страна, нередете орехи и повторете същата процедура с втората плочка сирене. Печете на 220 градуса до златисто. След това извадете и гарнирайте с домати и маслини. Насладете се и споделете дали Ви е харесало.
Много лесно и вкусно!
Няма коментари:
Публикуване на коментар