№ 141
Още едно предложение за здравословно лакомство. Тези бисквити са прекрасни- мекички и пухкави, а с добавените плодове и шоколад се превръщат в огромно изкушение. Дано и на вас да ви харесат!
Овесени бисквити със сушени плодове и черен шоколад
Продукти:
(рецептата е адаптирана от Food for the soul)
- 1 ч.ч. овесени ядки
- 2 с.л. ленено брашно
- 2/3 ч.ч. пълнозърнесто брашно (аз използвах комбинация от лимец и ръжено брашно)
- 1 равна ч. л. сода бикарбонат
- 1 ч.ч. нарязани сушени плодове по избор
- 50гр. натрошен черен шоколад
- 2 с.л. зехтин
- 50 гр. кокосово масло на стайна температура
- 1 яйце
- 2/3 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.л. ванолова есенция
- 1 ч.л. канела
Приготовление:
В купа смесете сухите съставки- овесените ядки, лененото брашно, пълнозърнестото брашно, канелата, содата, сушените плодове и шоколада. Разбъркайте хубаво. След това, в друга купа, разбийте маслото, зехтина и ваниловата есенция със захарта. Добавете яйцето и отново разбийте до получаването на хомогенна смес. Прибавете течните съставки към сухите и бъркайте до получаването на лепкаво тесто. Пригответе си тава, покрита с хартия за печене и с мокри ръце оформете топчета с големината на орех и ги сплескайте, за да оформите бисквитки, като внимавате да не се получат прекалено тънки. Поставете бисквитките на нужното разстояние една от друга и печете на 175 градуса за 10- 12 минути. След това извадете, оставете ги в тавата за 5-10 минути да стегнат, а след това са готови за консумация.
Няма коментари:
Публикуване на коментар